21. 4. 2010

Prečo Fórum


Čo čakať a čo nie of YF 2010

Medzinárodný turnaj a príprava naň. Zistite, čo obnáša pripravovať sa s trénerom, spať trochu menej, a debatovať proti oponentov, ktorých nepoznáte z regionálok.

Môžete dosiahnuť na trofej. V roku 2002 sme vyhrali, o štyri roky neskôr sme boli druhí, medzitým sme niekoľkokrát mali rečníkov medzi desiatimi najlepšími.

Viac ako súťaž. Fórum sa začína turnajom v debate Karla Poppera, ale ten je menej dôleitý ako kurz zmiešaných tímov, ktorý sa koná po ňom.

Noví ľudia. Na Fórum chodia účastníci z viac ako 30 krajín, a tento rok to vyzerá nad 40. S niektorými z nich budete musieť bývať a debatovať.

Angličtina. Ak sa chcete rozprávať aj s niekým iným ako Čechmi (a nie vždy to Slováci robia), tak musíte po anglicky nielen debatovať, ale aj rozprávať mimo debát.

Mladší sa učia debatovať, starší spolupracovať. V zmiešaných tímoch nebudete pochádzať len z rôznych krajín, ale aj budete mať odlišné debatné skúsenosti.

Kvalitní tréneri. Aby sa dostali, a udržali, na Fóre, tréneri musia obstáť v tvrdej konkurencii. Tento rok budú tréneri z 18 krajín, samozrejme vrátane Slovenska.

Nečakajte hotel. Ubytovaní budete na námornej základni. Naozaj.

Expo. Jeden celý večer je venovaný prezentácii vlastnej krajiny, vymieňaniu suvenírov a ochutnávaniu cudzích jedál.

Zábava. Voľnočasový program zahŕňa šport, poobedia na pláži, diskotéky a súťaž pre talenty.

Cestovanie. Uvidíte najnižšie položenú holandskú provinciu. Na celodenný výlet sa môžete ísť pozrieť do Amsterdamu alebo Antverp.

Veronika Vlčková a Andrej Schulcz
hlavná organizátorka a hlavný rozhodca YF 2010

Ak sa chcete dozvedieť viac: vvlckova@idebate.org a web

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára